Zoeken
  • Sofie

Gevulde courgette


Ingrediënten voor 4 gevulde helften:

- 2 courgetten

- 250 gram kalfsgehakt

- 1 sjalot

- 1 teentje look

- 1 blik tomatenstukjes met basilicum

- 1 blikje maïs

- olijfolie

- zwarte peper

- zout

- Provençaalse kruiden

- geraspte kaas


Verwarm de oven voor op 200°. Snijd de courgettes in 2 helften. Leg deze in een ovenschaal. Bestrijk deze met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Zet deze gedurende 10 minuten in de oven.


Snijd de ui en knoflook fijn. Stoof deze aan in een pan met olijfolie tot glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met Provençaalse kruiden. Voeg de tomatenblokjes en maïs toe en laat nog enkele minuten pruttelen.


Vul nadien de courgette helften met het gehaktmengsel en bestrooi met geraspte kaas. Zet opnieuw in de oven gedurende 20 minuten. Dit gerecht is lekker met puree of rijst.


40 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven